In gesprek met Miriam Jongman

In gesprek met Miriam Jongman

Miriam Jongman is inmiddels ruim een halfjaar werkzaam bij KOK Fiscale Dienstverlening na bemiddeling vanuit Capital Spring. We zochten haar weer op om te kijken hoe het nu met haar is.

Miriam, zou je iets over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben Miriam en woonachtig in Kampen. Ik ben moeder van 2 kinderen en een groot liefhebber van de paardensport. Ik bezit daarom een aantal paarden/pony’s en rij er ook wedstrijden mee door het hele land. Daarnaast ben ik in het dagelijks leven werkzaam als boekhouder bij KOK Fiscale Dienstverlening. KOK verricht de administratie en biedt fiscaal advies aan diverse bedrijven in allerlei sectoren, van de horeca tot de bouw, dit sprak mij erg aan.

Hoe ben je met KOK in aanraking gekomen?

Tijdens mijn studie had ik op een administratiekantoor gewerkt en dat was me toen erg goed bevallen. Na mijn studie ben ik echter in het bedrijfsleven beland, maar ik miste daarin wel de variatie en de verschillende financiële vraagstukken die een accountancykantoor met zich meebrengt. Ik heb brede financiële kennis en vind het daarom erg leuk om die breed in te zetten bij verschillende bedrijven.

Daarom sprak het me erg aan toen Chris van Dijk vanuit Capital Spring mij vorig jaar benaderde via LinkedIn om bij KOK in mijn eigen woonplaats te gaan werken in de accountancy. Chris nodigde me na een telefonisch gesprek uit voor een persoonlijke kennismaking waarin we een goed gesprek hebben gehad over mijn ambities en toekomstverwachtingen. Op basis daarvan kwamen we tot de conclusie dat we een goede match zagen tussen mij en KOK en daarom heeft Chris mij bij KOK voorgesteld. Het proces is daarna erg snel gegaan en ik zat binnen mum van tijd bij KOK aan tafel. Vanuit de gesprekken die volgde werden er heldere verwachtingen geschept en de lijnen tussen mijzelf, KOK en Capital Spring waren kort en duidelijk.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij KOK?

Bij KOK werk ik samen met de samensteller en relatiebeheerder in het scheppen van orde in de administratie van de klant. Ik help bijvoorbeeld met het opstellen van de btw-aangiftes en verricht daarnaast nog vele andere boekhoudkundige taken.

Waarom is KOK voor jou een fijne werkgever?

KOK is een echt familiebedrijf en dat gevoel krijg je hier ook als werknemer. Ik word vrij gelaten in het werk dat ik doe en er is sprake van een hele informele sfeer tussen werknemers onderling en er is totaal geen sprake van een hiërarchische cultuur. Zo kan ik overal binnenstappen als ik een vraag heb en is iedereen bereid om elkaar te helpen en van elkaar te leren. Daarnaast is er bij KOK ruimte om door te groeien en kunnen er meerdere opleidingen en cursussen worden aangeboden aan werknemers om een stapje hogerop te zetten in het bedrijf. Verder is er altijd erg veel mogelijk bij KOK zolang het in goed overleg gaat.

Ik werk hier met veel plezier en heb fijne collega’s, ik kan mijn passie voor boekhouden inzetten en leer elke dag weer nieuwe dingen.

Hoe zou je KOK in een paar kernwoorden omschrijven aan iemand?

Toegankelijke werkgever, laagdrempelig contact en een echte familiesfeer.