52 handige sneltoetsen in Excel voor iedere financial!

52 handige sneltoetsen in Excel voor iedere financial!

'Big data heeft de toekomst'. Als geïnteresseerde Financial kom je dit steeds vaker tegen: integrerende stukken over de kracht van data-analyse tools. Voorbeeld hiervan zijn onder andere Tableau en Microsoft Power BI.

Tableau noemt zichzelf hét analyse platform dat de wereld van Business Intelligence ontwrichtte. Power BI focust zich steeds meer om ruwe data om te zetten in begrijpelijke inzichten met behulp van visuele grafieken en dashboards. Hierbij kan BI veel meer data combineren dan Microsoft Excel, is het tijd- en kostenbesparend en beschik je meer in control over de informatiestroom. Toch blijft Excel een prachtprogramma, waar de meeste Financials regelmatig gebruik van maken.

De kracht van Excel

Wanneer je dan Excel toch gebruikt, wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan bewerkingen. Excel sneltoetsen kunnen zorgen voor een efficiënte werkwijze, tijdswinst en gemak. Capital Spring is continu op zoek naar professionals en organisaties die zichzelf willen verbeteren. Wij delen dan ook graag onze kennis en ervaringen.

Wij hebben de meest gebruikte sneltoetsen in Microsoft Excel gecombineerd op één A4. Per categorie toegespitst, zodat je veel minder hoeft te klikken. Dit bespaart niet alleen veel armbewegingen, er blijft ook meer tijd over voor andere dingen!

Stap voor stap...

52 tijdbesparende sneltoetsen in Excel, best een behoorlijk aantal. Begin eens met een klein groepje sneltoetsen voor functies waar je veel mee werkt. Voor je het weet heb je ze alle 52 onder de knie. Zit de juiste er niet tussen? Er zijn nog veel meer sneltoetsen te vinden én je kan ze zelf maken door in het lint met je rechtermuisknop te klikken op de functie waarvan jij graag een sneltoets wil. Hierna druk je één keer op de ALT-toets en je ziet in de balk de combinatie voor je eigen sneltoets verschijnen. Handig!

Heb je behoefte aan een advies over Excel, een overstap naar BI of wellicht een ander capaciteitsvraagstuk? Wij denken graag met je mee! Neem contact op met één van onze consultants door te bellen naar 088 066 5010 of mail jouw vraagstuk naar info@capitalspring.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op! Uiteraard brengen wij ook graag de geplastificeerde versie van de sneltoetsen bij jouw bedrijf langs!

Meer blogs?

Op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen binnen Finance, tips én meer? Bekijk dan nu het blog overzicht!