Jouw carriere in Finance: 7 skills die er echt toe doen!

Jouw carriere in Finance: 7 skills die er echt toe doen!

Finance is volop in beweging. Op deze snel veranderende plekken moeten de financials van tegenwoordig alles uit de kast halen. Van een vlijmscherp analytisch vermogen en uitstekende competenties tot aan een scherpe blik op systemen.

Het is geen geheim dat een carrière afhangt van meer dan alleen goede cijfers. Hoe weet je of jouw cv de top van de stapel gaat bereiken en of jij kunt doorgroeien tot de meest interessante posities? Hier zijn de top-7 must haves waar je als Financial de volgende stap mee kan zetten.

1. Boekhoudkundige kwalificatie

In de meeste financiële functies is dit de basis: het behalen van erkende financiële diploma’s als de basis van de praktijkervaring. Capital Spring ziet dat veel financiële kandidaten hun leven lang blijven leren en doorontwikkelen. Wij denken hier graag met je mee.

2. Communicatieve vaardigheden

De financiële professional van de toekomst communiceert helder, is een goede gesprekspartner over de eigen expertise en beschikt over inlevend vermogen en het talent voor kritische reflectie. In een onderzoek naar de financiële sector in 2030 blijkt maar weer dat communicatieve vaardigheden steeds belangrijker worden voor de financiële professional. Hierdoor beschikken mensen over de juiste informatie en zijn ze daardoor up-to-date.

3. Analytisch vermogen

Bedrijven zijn op zoek naar werknemers die lateraal denken (oplossen van problemen met een indirecte en creatieve benadering), kunnen implementeren, scenario's kunnen analyseren en passende conclusies kunnen trekken. Kandidaten die op zoek zijn naar een succesvolle carrière in de financiële wereld, moeten hun analysevaardigheden inzetten om tot maximale resultaten te komen.

4. Kennis van IT-software

De automatiseringsslagen op de financiële afdelingen zijn groot de laatste jaren. De toegenomen focus op digitalisering en automatisering moedigen steeds meer bedrijven aan om te zoeken naar financiële professionals met de juiste IT-vaardigheden om gebruik te maken van nieuwe financiële systemen.

Kandidaten die kunnen aantonen dat ze kennis en vaardigheid hebben in voorspellende analyses, automatisering van crediteuren, en diverse financiële systemen, zullen in trek zijn.

5. Probleemoplossende vaardigheden

Tegenwoordig is het niet voldoende om waterdichte kennis van systemen en processen te hebben. Het is ook essentieel om complexe problemen aan te pakken wanneer ze zich voordoen. Financials moeten snel kunnen schakelen, ad-hoc rapportages kunnen opleveren en zijn een sparringspartner voor de gehele onderneming. Het aantoonbaar oplossen van financiële implicaties zal je carrière met sprongen vooruit helpen.

6. Commercieel inzicht

Een goede financiële professional kan zichzelf terugverdienen. Kandidaten die zowel commercieel inzicht kunnen hebben als geïnteresseerd zijn in de trends die de branche vormen, maken het verschil binnen bedrijven. Het is belangrijk voor financiële professionals om de relatie te begrijpen tussen het fiscale gedrag van een bedrijf en de eisen van de markt.

7. Innovatief talent

Financiën en boekhouding worden vaak geassocieerd met routines en systemen, maar dat betekent niet dat innovatie niet op zijn plaats is. Integendeel! Bedrijven zijn op zoek naar innovatief talent. Financiële professionals die middels innovatie processen kunnen versnellen.

Ben jij in het bezit van deze kwaliteiten en benieuwd wat de markt voor jou te bieden heeft? Bekijk dan de vacatures via onderstaande button!

Meer blogs?

Op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen binnen Finance, tips én meer? Bekijk dan nu het blog overzicht!