Een baan die écht bij je past. Hoe vind je die?

Een baan die écht bij je past. Hoe vind je die?

“The only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking. Don't settle.” Steve Jobs

Steve Jobs zegt dat je het beste kan werken als je gepassioneerd bent over je baan. Passie zorgt er namelijk voor dat je jouw talenten beter kan inzetten, energie krijgt van je werk, productiever bent en minder kans hebt op stress. Wat Steve Jobs zegt is mooi, maar hoe vind je zoiets ongrijpbaars als een ‘droombaan ’ ?

Bewust van jouw droombaan

De volgende vragen gaan je daarbij helpen:

  • Welk beroep zou je nu graag willen uitoefenen?
  • Wat wil je bereiken in je functie? Hoe wil jij van toegevoegde waarde zijn?
  • Bij wat voor type organisatie wil je werken?
  • Wat voor werksfeer en cultuur vind jij belangrijk?

Deze vragen helpen je om bewust te worden van jouw wensen in een baan. Daarnaast is het van belang dat je weet wie jij bent en wat je kan. Wat voor inhoudelijke kennis breng je met je mee, welke competenties bezit je en wat is je huidige werkniveau ten opzichte van de aldoor veranderende financiële markt. Een uitvraag bij collega’s, vrienden en familie helpt hier vaak bij. Om erachter te komen wie jij bent en wat jouw unieke talenten zijn, kan je ditzelfde netwerk vragen. Het kan ook helpen om een persoonlijkheidstest te doen.

En nu?

Je weet wie je bent en wat je wilt, nu nog een de baan vinden! Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Het is in ieder geval goed om in de zoektocht naar je droombaan rekening te houden met de volgende zaken.

Zorg dat er een match is tussen jou en…

  • De collega’s. Collega’s maken of kraken je werkdag!
  • De functie. Ga jij met plezier naar je werk voor deze functie? Wordt je werkinhoudelijk uitgedaagd, kan jij jouw talenten inzetten en liggen er mooie projecten om op te pakken?
  • Het bedrijf. Vind jij jouw waarden terug binnen de organisatiecultuur?
  • De doorgroei mogelijkheden binnen een bedrijf. Is er plek voor jouw ambities bij dit bedrijf?

Uiteraard is het in de praktijk vaak ingewikkelder om erachter te komen wat je daadwerkelijk zoekt en hoe je daar moet komen. Advies van één van onze consultants kan je daarom een heel eind op weg helpen als je niet zeker weet welke baan bij jou past. Binnen Capital Spring leggen we op onze eigen wijze een duurzame verbinding tussen opdrachtgever, kandidaat en Capital Spring. Benieuwd naar hoe wij je verder kunnen helpen? Neem dan contact op met één van onze Consultants!

Keep Moving On.

Meer blogs?

Op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen binnen Finance, tips én meer? Bekijk dan nu het blog overzicht!