Thuiswerken tips: zo blijf je productief tijdens het thuiswerken

Thuiswerken tips: zo blijf je productief tijdens het thuiswerken

Binnen onze sector werken ontzettend veel professionals thuis. Zo ook jij wellicht. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste Finance professionals een overwegend positief effect zien op hun productiviteit wanneer ze thuiswerken. Wat blijkt? De professionals zijn niet per definitie gemotiveerder op kantoor, dan thuis.

Toch doet thuiswerken niet voor iedereen wonderen: sommige professionals zien juist een daling in de productiviteit en geven aan dat de werkplek een duidelijke invloed heeft op hun productiviteit. Hoe blijf je tijdens thuiswerken dan toch productief? Wij vertellen het je graag in deze blog!

1 Creëer een thuiswerkplek

Ook thuis dien je veilig en gezond te kunnen werken volgens de Arboregelgeving. Richt daarom jouw thuiswerkplek goed in. Kies voor een goede bureaustoel, een goede tafel en voor de juiste belichting. Zorg ervoor dat jouw beeldscherm op ooghoogte staat en dat jouw tafel en bureaustoel op de juiste hoogte zijn ingesteld. Licht daarnaast huisgenoten in over jouw werktijden, op deze manier word je tijdens het thuiswerken niet zomaar gestoord.

2 Zorg voor structuur tijdens thuiswerken

Een goede privé werkbalans is tijdens thuiswerken ontzettend belangrijk. Houd daarom zoveel mogelijk het normale dagritme aan. Volg het ochtendritueel, werk tijdens de kantoortijden die voor jou gelden, stop op tijd en ga op normale tijdstippen slapen. Creëer een routine, waaraan jij je zoveel mogelijk vast kunt houden.

Zorg ook dat je op de hoogte blijft van wat er binnen de organisatie gebeurt. Waar is iedereen mee bezig, wat wordt er van jou verwacht, zijn deze werkzaamheden duidelijk en haalbaar. Ook overzicht is erg belangrijk tijdens thuiswerken.

3 Neem voldoende pauze tijdens thuiswerken

Uit onderzoek blijkt dat je geconcentreerder bent en blijft wanneer je meerdere korte pauzes over de dag verspreidt, dan wanneer je één langere pauze op de dag neemt. Plan daarom voldoende pauzemomenten in gedurende jouw werkdag en beweeg of haal frisse lucht tijdens jouw pauze. Dit zorgt ervoor dat je productief blijft.

4 Houd ook tijdens thuiswerken contact met je collega’s

Normaliter sprak je jouw collega’s dagelijks op het werk. Zorg ervoor dat je ook tijdens het thuiswerken contact houdt met je collega’s. Praat eens bij als team, bel die ene collega eens spontaan op, organiseer online activiteiten en laat overleggen ook online doorgaan. Zo onderhoud je ook tijdens het thuiswerken contact met je collega’s.

5 Blijf jezelf ontwikkelen tijdens thuiswerken

Ga ook tijdens het thuiswerken aan de slag met je eigen ontwikkeling. Stel doelen voor jezelf op en ga actief aan de slag om deze doelen te bereiken. Verdiep je in de trends en ontwikkelingen en betrek je leidinggevende actief bij jouw plannen. Zo kun je je ook tijdens thuiswerken blijven ontwikkelen.

Meer blogs?

Op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen binnen Finance, tips én meer? Bekijk dan nu het blog overzicht!