Wat betekent interim? De oplossing voor een tijdelijk personeelstekort

Wat betekent interim? De oplossing voor een tijdelijk personeelstekort

Regelmatig komt het voor dat organisaties een interim medewerker zoeken. Maar wat betekent interim? Als interim vervul jij tijdelijk een bepaalde rol binnen een organisatie. Er zijn verschillende redenen waarom organisaties interim medewerkers zoeken, maar de voornaamste is dat een organisatie urgent ondersteuning nodig heeft op een specifieke functie of afdeling. Vaak wordt er specifieke kennis gevraagd, waardoor schakelen met een externe nut heeft. Het voordeel (maar tegelijkertijd ook nadeel) is dat een interim medewerker in principe niet langdurig bij het bedrijf in dienst blijft. Een interim medewerker werkt dan ook voornamelijk op projectbasis.

Interim of detacheren?

Iemand kan tijdelijk, als interim, aan de slag bij een organisatie in de rol van gedetacheerde of zzp’er. Detachering is dus een onderdeel van interim, waarbij een gedetacheerde in dienst is van een detacheringsbureau. Het detacheringsbureau vervult de rol van werkgever en is verantwoordelijk voor de verloning. Daarnaast kan de interim medewerker betrokken worden bij het detacheringsbureau door bijvoorbeeld teamuitjes of contactmomenten.

Waarom werken als interim?

Waarom zou je als interim aan de slag willen? Veel mensen vinden de afwisseling die het interim werken biedt prettig. Door projectmatig te werken in verschillende functies en bij diverse bedrijven kunnen mensen in een interim functie goed ontdekken waar hun ambities liggen.

Een andere reden waarom het voor mensen interessant is om als interim aan de slag te gaan is vanwege de ontwikkeling die je als professional doormaakt. Omdat je doorgaans indrukken krijgt van verschillende organisaties leer je bedrijfsculturen en bedrijfsprocessen kennen. De kennis die je bij iedere interim opdracht weer oppikt zorgt ervoor dat jij je als een volwaardig professional ontwikkelt. Daarbij bouw je een groot netwerk op wat je in jouw verdere carrière weer in kan zetten. Door projectmatig te werken in verschillende functies en bij diverse bedrijven kunnen mensen in een interim functie goed ontdekken waar hun ambities liggen.

Van interim naar vast contract

Het komt ook regelmatig voor dat bedrijven besluiten om de interim medewerker een contract aan te bieden. Dit zie je veelal in sectoren waar het lastig is om personeel te verkrijgen. Het komt ook regelmatig voor dat bedrijven besluiten om de interim medewerker een contract aan te bieden.

Interim in de finance

Ook in de finance is het detacheren van personeel populair. Capital Spring heeft verschillende detacheringsopdrachten in de finance. Meer informatie over onze finance opdrachten? Neem dan contact op.

Meer blogs?

Op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen binnen Finance, tips én meer? Bekijk dan nu het blog overzicht!