5 redenen waarom je een baan in de finance zou moeten overwegen

5 redenen waarom je een baan in de finance zou moeten overwegen

Werken in finance is enerverend, uitdagend en dynamisch. Dat maakt deze sector razend interessant om in te werken! Twijfel jij of een baan in de financiële sector wat voor jou is? In deze blog vind je vijf redenen die jou wellicht over de streep trekken. Lees dus snel verder!

1. Veel carrièremogelijkheden

De vele carrièremogelijkheden in de financiële sector vormen ongetwijfeld een groot voordeel van het werken in deze branche. Het werkveld is zeer divers en uiteenlopend, van het type werk tot het soort organisatie. Dit maakt finance aantrekkelijk voor een brede doelgroep.

Binnen deze sector kun je bijvoorbeeld aan de slag als: controller, accountant, salarisadministrateur, finance manager of (hoofd-) administratie. Ook de organisaties waar je terecht kan komen zijn zeer divers, bijvoorbeeld bij een adviesbureau, in het MKB of bij een grote multinational. Zo vind je in deze sector altijd een baan die bij je past!

2. Houd jij van een intellectuele uitdaging: complexe materie

Houd jij van uitdaging en schrikken complexe projecten jou niet af? In de financiële sector werk je aan interessante en complexe projecten, waarbij jij jouw analytische vaardigheden moet inzetten. De vraagstukken gaan bijvoorbeeld over procesverbetering, een kostprijsanalyse of een advies over de toekomst. Kun jij het hoofd koel houden en houd jij wel van een hersenkraker? Dan is een baan in finance zeker wat voor jou. Beslist niet saai dus, deze sector!

3. Veel doorgroeimogelijkheden en kansen voor een internationale carrière

De financiële sector is volop in ontwikkeling. Mede door de digitalisering, automatisering en de daarmee gepaard gaande innovatie is de sector constant in beweging. Van de medewerkers wordt verwacht dat ze hierin meegroeien. De routinematige taken worden steeds meer vervangen door geautomatiseerde processen, waardoor medewerkers meer tijd hebben voor procesverbetering en het geven van advies. Een mooie kans om meer verantwoordelijkheden te krijgen en snel door te groeien. Starten in de financiële sector biedt daarom hét opstapje tot een glansrijke carrière als finance professional.

Expertise en ontwikkeling worden binnen deze sector zeer gewaardeerd en dat betekent dat werkgevers veel mogelijkheden bieden om jezelf te ontwikkelen door middel van cursussen of seminars. Zo kan jij je ontwikkelen tot expert. Heb jij internationale ambities? Dan zit je in deze sector ook goed. Binnen de finance branche heb je namelijk alle mogelijkheid om een internationale carrière na te streven!

4. Bovengemiddeld salaris

Finance is één van de best betalende branches. Het gemiddeld bruto maandloon ligt in de financiële dienstverlening maar liefst 29% hoger dan het nationale gemiddelde. Bepaalde functies worden binnen deze sector zelfs beter betaald dan vergelijkbare functies in andere sectoren. Je ontvangt in deze sector dus een mooie beloning voor het werk dat je doet en dat maakt werken in finance zeker aantrekkelijk.

5. Impact hebben

Binnen de financiële sector doe je werk met betekenis. Waarom? Je verzekert consumenten, burgers en organisaties van goed en deskundig financieel advies. Binnen een organisatie bevind je je op een vertrouwenspositie. Jouw berekeningen, rapporten en advies zijn medebepalend voor de koers die het bedrijf vaart.

Bij Capital Spring gaan we graag met je in gesprek, om samen met jou op zoek te gaan naar een nieuwe finance uitdaging die precies bij jou past! Neem vrijblijvend contact op met één van onze Consultants en we kijken graag met je mee!

Meer blogs?

Op de hoogte blijven van de trends en ontwikkelingen binnen Finance, tips én meer? Bekijk dan nu het blog overzicht!