Cipax

Cipax

Over Cipax

Cipax logo removebg

Met meer dan 70 jaar ervaring is Cipax specialist in kunststof rotatiegieten. Sinds de start zijn kennis en techniek de pijlers van het bedrijf. Rotatiegieten wordt gekenmerkt door kostenefficiëntie, zelfs bij kleine series, dankzij lage kosten en flexibele productie.

• Gefocust op kwaliteit
• Gedreven vakmensen
• Hands-on mentaliteit
• Oog voor duurzaamheid

De groep bestaat uit vijf eenheden, elk met een eigen ontwikkelings- en verkooporganisatie. Cipax verzorgt alles van projectmanagement, ontwikkeling, fabricage, assemblage tot levering, waarbij in elke stap kennis aangeboden wordt. Door lange ervaring in de industrie en nauwe samenwerking met vooraanstaande industriële bedrijven heeft Cipax het vertrouwen verkregen als partner om te mogen leveren aan toonaangevende bedrijven in Noord-Europa.

Rotatiegieten is een kosteneffectieve fabricagetechniek waarbij kunststof producten in een stalen of aluminium matrijs worden gegoten. De producten worden naadloos in één stuk gegoten en zijn vrijwel spanningsvrij. Daarbij worden grondstoffen optimaal benut doordat de materiaaldikte en de gewenste sterkte naar wens kan worden aangepast. Het eindproduct is zeer robuust en slagvast. De meest gebruikte grondstof is polyethyleen (PE), een thermoplast met veel goede eigenschappen. Dankzij de uitstekende chemische weerstand, verwaarloosbare vochtopname en hoge elasticiteit kent polyethyleen een breed scala aan toepassingen.

Cipax heeft ruim zeventig jaar ervaring met rotatiegieten en dankzij nauwe samenwerking met klanten en leveranciers zijn wij uitgegroeid tot specialisten. We zijn een betrouwbare partner voor succesvolle projecten in alle fasen: van ontwerp tot productie, kwaliteitscontrole, nabewerking en niet in de laatste plaats: goede logistieke oplossingen.

De voordelen van werken bij Cipax

Werken in een informele omgeving

Werken in een productie omgeving

Veel vrijheid om je werk in te richten zoals jij dit wil

Open sollicitatie bij Cipax