OG Clean Fuels

OG Clean Fuels

Over OG Clean Fuels

oglogo.svg.png

In 2008 hakten Marcel, Anco en Pelle tijdens het tuinfeestje bij Marcel de knoop door: Zij zouden een wezenlijke bijdrage gaan leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland, door het bouwen van tankstations met uitsluitend alternatieve brandstoffen in Nederland; en zo ontstond OG Clean Fuels.

De focus lag in eerste instantie volledig op Bio-CNG. Bio-CNG is voordelig, breed inzetbaar én de schoonste brandstof van het moment. In juni 2009 werd het eerste Bio-CNG vulpunt van OG Clean Fuels geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van één nieuw vulpunt per maand was de organisatie al gauw de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit. In 2010 ontstond de OG Dream, een visie waarbij OG Clean Fuels alle schone brandstoffen, uit natuurlijke bronnen aanbiedt.

Eind 2015 exploiteerde OG 65 Bio-CNG-tanklocaties en was daarmee marktleider in Nederland. In die tijd leverde OG Clean Fuels als enige in Nederland 100% Bio-CNG. Eind 2017 begonnen ze in Duitsland, eind 2020 stond de teller op 85 stations in Nederland en 125 in Duitsland. OG Clean Fuels is daarmee zowel marktleider in Nederland als in Duitsland. Aan het einde van 2019 is er tevens gestart met de voorbereidingen van de bouw van tankstations in Zweden en wil OG Clean Fuels de groei van Bio-CNG-tanklocaties vasthouden.

Inmiddens heeft OG Clean Fuels nu in Zweden vier commerciële stations en een bus depot in Helsingborg. Één tanklocatie in Stockholm en twee tankstations met snelladers op het eiland Öland. Waarvan één in Farjestaden en één tanklocatie in Borgholm.

Naast een groot Bio-CNG netwerk heeft OG Clean Fuels een netwerk aan snelladers. Ook zijn ze hard op weg om het netwerk van waterstof uit te breiden. Zo staan er inmiddels waterstofvulpunten in Den Haag, Amsterdam en Assen.

De organisatie stelt ambitieuze doelen, want er zit toekomst in duurzaam rijden. Het aanbod van auto’s die op schone brandstoffen rijden is steeds groter. Daarom worden er tankstations geopend waar uitsluitend schone brandstoffen worden aangeboden: Bio-CNG, elektrische snelladers op basis van groene stroom, Waterstof, LNG/LBG (Liquid Biogas) en CO2 voor milieuvriendelijk koelen. Door synergie van deze brandstoffen kan de groene automobilist een divers palet aan schone brandstoffen aanbieden waar binnen voor iedere type rijder een schone brandstof beschikbaar is.

De voordelen van werken bij OG Clean Fuels

Een bijdrage leveren aan een schonere wereld

Een open en informele werksfeer

Onderdeel zijn van een snelgroeiende organisatie

Open sollicitatie bij OG Clean Fuels