Vandaag de dag richt Uitgekookt zich op het leveren van gezonde, verse en lekkere maaltijden aan huis. Klanten kunnen eenvoudig online of telefonisch bestellen, waarna de chefs de maaltijden vers bereiden, zonder onnodige toevoegingen of verspilling. De gerechten worden gekoeld bij de klant thuisbezorgd binnen een tijdvak van anderhalf uur en blijven tot vijf dagen houdbaar in de koelkast. Met slechts enkele minuten opwarmen kan men vervolgens genieten van een verse, huisgemaakte maaltijd.
Hier is het uiteraard niet begonnen. Maar waar begon het dan wel? Uitgekookt is een familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot 1830. De familie Van Marle begon destijds met het verbouwen van aardappelen en groenten, die ze huis-aan-huis verkochten in de zomermaanden. In de winter verdienden ze hun brood met hout hakken. In 1938 namen Piet en Griet van Marle het familiebedrijf over en begonnen aan de Venestraat 17 in Kampen. Ze verbouwden hun eigen producten en verkochten die zowel in de winkel als aan huis.
De volgende generatie, Jannes en Harmke van Marle, verhuisde later naar een groter pand aan de Venestraat 24. Zij legden de nadruk op de verkoop van aardappelen, groenten en fruit en waren bovendien pioniers in het aanbieden van panklare groenten. In 1999 nam Johan van Marle de zaak over en moderniseerde het bedrijf verder. Hij verhuisde naar een winkelcentrum in Kampen, introduceerde een open keuken met een chef-kok en begon met het bereiden van verse maaltijden, zoals de inmiddels bekende “op de huid gebakken zalm” bij De Culinaire Groenteman. De vraag naar kant-en-klare, gezonde maaltijden groeide snel, waardoor het bedrijf verhuisde naar een groter pand op een industrieterrein in IJsselmuiden.
Om de groei en professionalisering te ondersteunen, veranderde de naam van De Culinaire Groenteman naar Uitgekookt. Miranda van Marle sloot zich aan bij het bedrijf en nam de financiële- en organisatorische leiding op zich. Eind 2018 verhuisde Uitgekookt naar een nieuw, modern pand met een “high-care” productieomgeving, compleet met professionele keukens, gekoelde opslag en een goed georganiseerde logistiek.
Wat betekent het om bij Uitgekookt te werken?
Werken bij een hecht familiebedrijf
Een eigen gym op kantoor inclusief persoonlijke begeleiding
Jaarlijks een knaller van een bedrijfsfeest, mét polonaise